KAPADOKIJA

 

 

          POČETNA

 

          O GRADU

 

         TRADICIJA

 

      ZANIMLJIVOSTI

 

         GALERIJA

U okviru naseljenih mesta u Kapadokiji, moguće je videti neverovatan spoj tradicije i modernih simbola koji uglavnom dolaze sa turistima. Moguće videti dobar automobil i elegantno odevene ljude, uglavnom turiste, dok su kuće i hoteli u središtu Kapadokije smešteni upravo u stenama, a lokalni stanovnici koji jašu magarce i konje su takođe uobičajena pojava.

    

    Neka od najpoznatijih jela koja se jedu u Kapadokiji i širom Turske su: burek, dolma, doner kebab, kofte, yogurt corbasi, pilaf, manti, baklava itd

                             

 

 

Tradicionalno zemljano posuđe održava živom tradiciju dugu hiljadama godina.

Ručno izrađeni setovi za doručak, šoljice, ali i sve ostalo što se koristi u kuhinji krasi veliki dio područja gdje su geološka kretanja formirala bijele vilinske dimnjake.

Ljudi su tokom historije ostavili tragove vlastitih civilizacija gradeći u stijenama kuće i pretvarajući ih u remek djela ljudske civilizacije. Međutim, danas vrijedne ruke majstora od zemlje izrađuju posuđe kojem se najviše dive turisti koji posjećuju ovaj kraj. Oni pokušavaju na ovaj način očuvati tradiciju ovog kraja koja je stara skoro 4.000 godina, ali i posuđa koje se nekada koristilo.